Info om veckan

 

 

Katrineholms-Veckan är som vanligt förlagd till i huvudsak vecka 32. I år startar Katrineholms festligaste vecka lördag 6 augusti och avslutas söndag 14 augusti. Från den blygsamma starten har veckan vuxit till ett arrangemang som omfattar cirka 120 programpunkter.

Föreningen Katrineholms-Veckan är en ideell förening, vars ägare är, idrottsklubbarna KAIK, KSK, KIF och Värmbolsklubbarna FC och DFK.

Katrineholms-Veckans unika koncept är att den är helt föreningsdriven, även om kommunens stöd i form av en generös grundplåt och hjälp från olika förvaltningar är en förutsättning för evenemanget. Även det privata näringslivet bidrar med ekonomiskt stöd, vilket gör att i stort sett alla programpunkter under veckan är gratis för besökaren.

I Katrineholms-Veckans ledningsgrupp ingår representanter från Katrineholms AIK, Katrineholms SK, KFUM Katrineholms IF och Värmbolsklubbarna VFC och DFK. Utöver föreningsrepresentanter finns en ordförande, kassör och programsekreterare. Den eventuella avkastningen från veckan går oavkortat till föreningarnas ungdomsverksamhet.